maanantai 24. tammikuuta 2011







Hyvää uuden vuoden alkua kaikille :-)








Uusi pentu tullut talouteen, joten kirjoittaminen hieman jäänyt. Treenejä pidetty ja tyytyväisiä koirakoita katseltu.




Koira ei voi oppia sosiaalista käyttäytymistä vain kun me niin haluamme, sen pitää se itse saada oppia, eli jos vain pystyt, vie koirasi koirapuistoon tapaamaan lajitovereitaan!




Meillä uusi pentu otettiin tervetulleeksi (Rudyn osalta siis) opettamalla ensin, että HÄN ei välitä. Nyt pentu ollut viikon ja Rudy suo pennulle, nimeltään Cera, kerran päviässä yhden tai kaksi leikkituokiota, joista minä olen hyvin kiitollinen (kyseessä on saksanpaimenkoiran pentu, joten energiaa riittää). Kysymyksiä ja kommentteja edellisiin aiheisiin otetaan edelleen vastaan ;-) ja jos jollakin on jostakin aiheesta ehdotuksia niin kertokaa ihmeessä :-)














Share/Bookmark

1 kommentti:

  1. Koirapuisto ei mielestäni ole oikea - tai ainakaan hyvä - paikka sosiaalistaa pentua. Suuri osa koirapuistoissa käyvistä koirista ei hallitse koirien kieltä ja moni puistoissa käyvä käykin juuri sosiaalistamismielessä (ts. yhdistetään monta koirien kieltä ja kommunikaatiota osaamatonta koiraa yhteen -> ei palvele varsinaista sosiaalistamistarkoitusta, jossa koira oppisi laumakäyttäytymisen mallin). Pennun olisi tärkeämpää päästä vanhempien, varmojen koirien seuraan, jolloin se oppii koirien kielen ja laumakäyttäytymisen perusteet (tai ennemminkin pääsee jatkamaan siitä, mihin se sisarustensa ja emänsä kanssa jäi).

    Mukavaa uuden vuoden alkua sinnekin! :)

    VastaaPoista