tiistai 22. marraskuuta 2011

Valjakkourheilua 8: Elmo

Merri, Yuse ja Roku





Voisin kertoa monia esimerkkejä kuinka toimia kiireessä. Kouluttaa ja opettaa olemaan rauhallinen, malttaa mielensä ja toimia järkevästi. Olennaista on erottaa tärkeät asiat ja keskittyä niihin…

Nyt on maat jäässä. Kaikki tiet ovat liukkaita tai karkeita ja kovia. Koirien tassuja tulee varoa. Suojatöppöset koiralle on tässä vaiheessa vuotta hyvä juttu. Tassut kannattaa tarkastaa jokaisen lenkin jälkeen. Jos näkyy kuivumia tai halkeamia niin Relaxant Animal Tassuvoide auttaa. Koirien tassuhalkeamissa kasvaa aina melkoinen määrä bakteereita ja sieniä. Halkeaminen hidas paraneminen johtuu usein infektiosta. RA Tassuvoide, jossa on vahvoja luonnon omia antibakteerisia aineita, auttaa halkeamien paranemisessa. Kun seuraa tassuja säännölllisesti ja huoltaa niitä, ei pahoja vaurioita tule. Asfaltit, tiesuola ja kivituhka kuivattavat tassuja. Jos pesee koiran tassut joka lenkin jälkeen rasvaa poistavalla pesuaineella (tiskiaine tms.) ihon ja anturoiden oma rasva lähtee pois ja tassut kuivuu.

Elvytystilanteessa ei ole koskaan kiire. On vain oikeita asioita, joita voi tehdä.

Kiireelle ja huolimattomuudelle on parempikin termi, laiskuus.

Ajan säästämiseksi on paljon helpompaa jättää kengät jalkaan ja tuoda sanomalehti olohuoneen pöydälle, kuin irrottaa kuraiset kengät eteisessä tai kuistilla.

Biojäteroskis kannattaa tyhjentää ennen kuin tupa on täynnä kärpäsiä. Jos kuitenkin ulkona on kylmä ja olet juuri käynyt saunassa ja väsyttää voit jättää homman myös aamuun. Oletettavasti sinä biojäteaamuna ei ole kiire. Jos työpaikan kimppakyytiläiset odottaa rampilla moottoritien varressa, kannattaa herätä ajoissa. Biojätepussin tyhjennys on hieman ikävää puhaa, koska sisältö haisee useimmiten pahalle. Jos sitä valuu käsille pussia tyhjentäessä ne kannattaa pestä tai siinä kimppakyytiautossa on ikkunatuuletus kokomatkan, vaikka olisi pakkasta. Jos kuitenkin meinaa tulla kiire pussi on paljon helpompi ja nopeampi lyödä lapiolla puhki ja antaa sisällön valua kompostiin, kuin tyhjentää pussii pohjasta nostamalla. Pohjasta nostaessa sotkee kätensä ja ne pitää käydä pesemässä ja sehän kestää. Isku kannattaa tehdä vain terävällä lapiolla, koska muuten saattaa joutua lyömään usemman kerran ja pussin siältöä saattaa roiskua takille, kasvoille ja housuille. Tiukoissa paikoissa tietysti oppii priorisoimaan mikä on olennaista. Odotuttaa työkavereita motarin varressa tai tuulettaa autoa…

Koiralle kannattaa hommata loistava tai välkkyvä panta. Se näkyy hyvin sumussakin.

”Mikä sun nimi on ?”
Valkoihoinen mies kysyi selkeällä brittiaksentilla. Kaveri on vaikuttaa erikoiselta. Päivettynyt valkoinen, kuoppaposkinen, lihaksikas urheilijan näköinen kaveri valmentaa pähkinänruskeita Maoreja Cookin saarilla melomaan merikanootilla. Kova tyyppi, Maorien parhaat melojat näyttävät kunnioittavan häntä.

”Sam”

”Sam osaatko uida?”

Valtameri ei pärsky, koska vettä on alla kolme kilometriä. Rannassa matalassa laguunissa aallot nousevat parimetrisiksi ja paikoin neljäänkin metriin. Laguunin ulkopuolella pohja painuu nopeasti kolmeen kilometriin ja tasanteen jälkeen vielä syvemmälle… Ulapalla aallot huomaa, siitä kun kanootti painuu välillä kuoppaan, jolloin ranta katoaa, ja välillä nousee loivalle kukkulalle, jolloin talot näkyy selvästi ja ihmisetkin erottuvat pieninä pisteinä. Reilut puolitoistakilometriä rannasta on punainen poiju, jonne matka ei kestä kauaa kanootilla, jossa on kuusi riuskaa melojaa. Perämies huutaa tahtia ja melan puolta vaihdetaan kolmen vedon välein. Tahdissa on parasta pysyä tai mela saattaa osua toiseen ja tippua veteen.

Kääntöpaikalla poijulla: ”Osaan”

”Pitää osata uida, että me voidaan ottaa mukaan treeneihin. Hyppää veteen, ja sukella kanootin ali Sam”

”OK” Vesi on lämmintä, 28 astetta. Ja sitä lämpöä riittää aika syvälle, ainakin 20 metriin”

”Hyvä, osaat uida Sam. Nouse sitten kanoottiin”

Paluumatka poijulta rantaa menee aivan liian nopeasti. Ei sitä meininkiä voi tajuta. Joukkueurheilua, melomista. ”yksi, kaksi, kolme, yksi, kaksi, kolme” Miksiköhän Suomessa sisävesillä käytetään pelastusliivejä?

Ilta, työpäivä on ohi, perjantai, viikonloppu. Yksinäinen mies nousee töistä tullessa autosta. Päällä hänellä on tummanruskea nahkatakki, musta pipo syvällä päässä ja maiharit raahautuvat märällä asfaltilla. On pimeää. Mies sytyttää hautakynttilän ja jättää sen tienvarteen.

Mistä Elmo sai nimensä?



Yuse



Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti