maanantai 26. maaliskuuta 2012

Päivi Haverinen kertoo saksanpaimenkoirista sekä Relaxant Animal -kokemuksistaan

Hei!

Spl- Rovaniemi ry. on Saksanpaimenkoiraliiton pohjoisin alaosasto. Harrastajia meillä on noin 20. Vaikka kuulummekin rotujärjestöön on meillä mukana treenaamassa myös muitakin rotuja. Saksanpaimenkoiraliiton ja sen alaosastojen tarkoitus on edistää rodun jalostusta ja kasvatusta sekä tarjota tietoa rodusta ja sen monipuolisesta kouluttamisesta.

Saksanpaimenkoira on maailman tunnetuin harrastus- ja työkoira. Valitettavasti myös tätä rotua kiusaavat monet terveydelliset ongelmat. Luusto-ongelmia, immuunivasteeseen vaikuttavia sairauksia, hermostollisia sairauksia... lista on pitkä. Vaikka Pevisa-ohjelma onkin tuonut apua tämän hienon rodun jalostukseen terveenpään suuntaan, ongelmia vielä riittää. Tavallisimpia jokapäiväiseen elämään vaikuttavimpia lienevät kuitenkin luusto-ongelmien ohella allergiat, iho-ongelmat ja korvatulehdukset.

Omakohtaisia kokemuksia on iho-ongelmien ja korvatulehdusten hoidosta. Uroksellani oli selässä sään kohdassa kummallinen vaiva. Turkki tahmaantui siitä kohtaa ja haisi pahalle. Käytin koiran eläinlääkärissä eikä siellä osattu sanoa mikä olisi vikana. Iho ei oikeastaan edes punoittanut joten eläinlääkäri suositteli omega3-liuosta sekä lääkeshampoota. Näistä ei ollut mitään hyötyä. Sain neuvon kokeilla Relaxant Animal Hoitoseerumia ja Hoitavaa pesunestettä. Pesin koiran ohjeen mukaan ja sen jälkeen käytin sekä seerumia että pesunestettä paikallisesti. Parissa viikossa oireet hävisivät täysin, eivätkä enää koskaan palanneet.

Toisella koirallani oli pentuaikana paljon hiivatulehduksia korvissa. Useamman lääkekuurin jälkeen jo huolestuin. Ja taas löytyi apu hoitoseerumista! Punoituksen alkaessa aloin pyyhkimään korvaa varovasti hoitoseerumiin kostetulla vanulapulla ja se auttoi. Nyt nämä tuotteet kuuluvatkin vakiovarusteisiin :) Olen suositellut näitä tuotteita myös ystävilleni ja tuntuu auttavan myös kutisevaan ihoon. Hienoa että näin turvallisista luomuyrteistä löytyy apu helposti.

Kuvassa Maxine

Kevätterveisin

Päivi Haverinen

Spl-Rovaniemi ry.


Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti