perjantai 15. heinäkuuta 2011

Vammaisratsastajan elämää 1: Johanna ja "Kaapeli" esittäytyvät

Hei kaikille! Olen vammaisratsastaja Johanna Lindblad ja aloitan uutena bloggaajana täällä Relaxant Animal -blogissa. Asun Etelä-Suomessa perheeni kanssa, johon kuuluu aviomies sekä lapsemme: pojat 14v ja 16v sekä iltatähtenä neiti kohta 12v. Nykyään perheeseen ovat tulla tupsahtaneet myös kaksi welsh corgi cardigan –poikaa, jotka tottelevat (jos tottelevat...) nimiä ”Basse” ja ”Armas”, sekä viimeisenä muttei kuitenkaan vähäisimpänä suomenhevosruuna nimeltään Kain Aapeli, perheen ja tuttujen kesken ”Kaapeli”.

Yhtenä sisältönä blogissani tulee olemaan uramme vammaisratsastuksessa Kaapelin kanssa. Niskani vaurioitui useamman ratsastusonnettomuuden seurauksena 90-luvun alussa ja tilanne on huonontunut vuosi vuodelta. Näistä ajoista voin kertoa lisää toisella kertaa ihan erillisessä kirjoituksessa.

Pitkän tauon jälkeen palasin kuitenkin ratsastuksen pariin ja 2008 taloon tuli Kaapeli. Kaapelin kanssa olemme edenneet kolmessa vuodessa monen mutkan kautta kilpailemaan vammaisratsastuksen III-tason luokissa. Tänä vuonna olemme nousseet kisaamaan jopa kansainväliselle tasolle. Kotiuduimme vastikään Tanskasta, missä tänä vuonna järjestettiin vammaisratsastuksen PM-kisat. Meille nämä olivat ekat kansainväliset kisat ja tuloksena kaksi 4. sijaa sekä viimeisenä kisapäivänä küristä henkilökohtainen hopeamitali! Lue uutinen kilpailuista täältä.

Kaapelilla on kaksivuotiaasta saakka ollut viheliäinen kesäihottuma. Välillä on näyttänyt, ettei hevosella pysty ratsastamaan saati kisaamaan kesäihottuman vuoksi. Nykyään Kaapeli on kuitenkin tyytyväinen Relaxant Animal -tuotteiden käyttäjä, niillä olemme saaneet oireet pysymään kurissa. Näin kesäaikaan juttua siis riittää varmasti myös kesäihottumaa sairastavan hevosen kanssa elämisestä.

Bloggaaminen on minulle aivan uusi aluevaltaus ja otan mielelläni vastaan palautetta tai aihe-ehdotuksia. Jos jokin asia esimerkiksi vammaisratsastukseen liittyen mietityttää, niin kysykää ihmeessä. Pyrin vastamaan kysymyksiin ja ehdotuksiin blogissani mahdollisuuksien mukaan. Palaillaan taas lähiaikoina asiaan!


Share/Bookmark

1 kommentti:

  1. Hienoa että jaksat kirjoittaa omia kokemuksiasi meille kaikille.
    Haluaisin kysyä miten Kaapeli on ottanut sinut vastaan erilaisena ratsastajana?
    Upeaa että jaksat tehdä töitä kaikkien vastoinkäymistesi jälkeen! Nostan hattua korkealle!
    Upeaa ja menestyksekästä jatkoa koko perheelle!

    VastaaPoista