torstai 28. lokakuuta 2010

Ihmismielen sietämätön kierous ja julmuus

Tämä kirjoitukseni ei suoranaisesti liity Brunoon tai Jussiin, mutta tuli niin paha olo että oli pakko purkaa ajatuksiani. Koen myös että vaikeneminen on hyväksynnän merkki, joten raapustan muutaman rivin eilisistä uutisista, jotka tosin taisivat jäädä dopingkohun jalkoihin... Näin se maailma menee.

Viettäessäni eilen Bruno-koiran syntymäpäivää uutisoitiin netissä että jokin mieshenkilö oli heittänyt kaksi koiransa parvekkeelta alas, kostoksi siitä että poliisit tulivat paikalle kun kotona oli riitaa. Toisessa lehti-artikkelissa koiraansa kurittanut & kiduttanut saa pitää koiransa oikeuden päätöksen mukaan, ja oikeus on tapahtunut?En kykene laittamaan linkkejä tänne, koska koin itse teot niin inhottavaksi että tuli suunnattoman surullinen ja paha mieli.

Meidän hyvinvointiyhteiskuntamme huonovointisuus heijaastuu avuttomiin olentoihin, eläimiin ja lapsiin. Lainsäädäntömme mukaan talousrikos on vakavampaa kuin avuttoman elävän olennon tappaminen ja kiduttaminen.

Koirani ovat uroksia ja väillä tulee pientä machoilua ja rajojen kokeilua, josku jotakin pientä näykkäsyäkin (jota ihminen saattaa kokea puremisen yritykseksi), puremista ei ikinä. Ikinä en ole koiriani lyönyt. Ikinä en siihen pystyisi. Väkivalta on pelkurin ase. Ja pakote on huono kannuste siinä missä ihmiselle niin myös koiralle.

En ymmärrä miten oikeuden tuomarit kykenevät katsomaan itseään peiliin kun langettavat korkeintaan naurettavat sakot, tai eläintenpitokieltoa (joka on täynnä porsaanreikiä), puhumattakaan kun lapset ovat rikosten kohteina.

Tekee niin pahaa ajatella miten moni avuton olento maassaamme saa kokea julmuuksia, vain sen takia että ihmismieli on sairas ja vallanhimoinen, ja rangaistukset olemattomia suhteessa rikoksiin. Jotenkin tähän asiaan pitäisi saada muutosta, on saatava kunnollinen lainmuutos, joka toimisi edes jossakin määrin ennaltaehkäisevänä... Se vaatinee jonkinlaisen suuremman ja sitkeämmän kansanliikkeen painostusten kera jotta saisi rangastukset kohdalleen. Toivoisin ihan aitoa oikeutta avuttomille olennoille, eläimille ja lapsille, ja sitä asiaa eteenpäin viemään asiaan aidosti vannoutuneita politikkoja ja kansanedustajia.

Uutisten lukeminen ja teoista langetetut rangaistukset pistävät sanattomaksi. (*Syvä huokaus*)

Tähän loppuun vastapainoksi linkki filmipätkään koirasta jolla ei olisi pitänyt olla mitään toivoa koska syntyi epämuodostuneena... Saattapi olla joillekin tutu ennestäänkin, mutta kaunis tarina omistajien ja koiran sinnikkyydestä ja elämänilosta (englanninkielinen).

Siispä kunnes taas kykenen kirjoittelemaan Brunon ja Jussin seikkailuista taas, Faith-koira antaanee jotakin toivoa paremmasta maailmasta...

http://www.youtube.com/watch?v=oSB9aBMayxU


Share/Bookmark

10 kommenttia:

  1. Se kuka eläimiä kohtee huonosti, tulisi itse saada saman kohtalon. Viattomat eläimet joutuvat kokemaan syyttömänä pahoinpitelyä... MIKSI!!!!!!

    VastaaPoista
  2. Minäkin koin eiliset uutiset erittäin voimakkaasti, voin pahoin. Hienoa että otat kirjoituksessasi kantaa lain epäkohtiin/kohtiin jotka sieltä puuttuvat. Toivotaan ja toivotaan että kidutettu ja pahoinpidelty koira ei enää joudu väkivallan uhriksi! Kyseistä ihmistä itseään pitäisi roikottaa parvekkeelta ketjupannan varassa viisi tuntia ja kysyä että tekikö hyvää. Kiukku tulee..

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti vastaavia eläinrääkkäysuutisia saa nykyisin lukea uutisista useampaan otteeseen viikon sisällä, vieläpä ihan kotimaan uutisissa :/ Eläinten ystävänä niitä tulee väkisinkin luettua, mutta pistävät kovasti provosoimaan, ja raivostuttamaan. Ei löydy multakaan enää sanoja näille.
    Vankilatuomiot kaikille, jospa loppuisi moinen pelleily.

    VastaaPoista
  4. http://www.adressit.com/koiran_puolesta

    Oman mielipiteensä voi käydä tekemässä selväksi allekirjoittamalla oheisen adressin!

    VastaaPoista
  5. Suomessa on oikeuden turva järjestelmälliselle, tuotetulle eläinrääkkäykselle (häkkikanalat, turkistarhat, tehotuotantolaitokset) sekä satunnaiselle, harrastepohjalta tapahtuvalle rääkkäykselle.

    Toisin sanoin: Suomen lainsäädännön suhde eläimiin on vääristynyt ja läpimätä. Eläin rinnastetaan esineeseen, eikä pientä sielua suojele ihmisen välinpitämättömyydeltä, sadismilta ja narsismilta mikään.

    VastaaPoista
  6. Minulla myös meni yöunet. Toivon sydämmestäni että adressi auttaisi eikä koiraraasua palautettaisi sille idiootille enää.

    VastaaPoista
  7. Ihminen ei arvosta enää ihmistäkään. Siihen tämä maailma on mennyt. Emme enää tiedä, mistä olemme tulleet, mitä olemme. Jos sen tietäisimme, osaisimme kunnioittaa muita ihmisiä, luontoa ja eläimiä.

    Kiire, ja sen mukana tullut tyhmyys, on ajanut meidät tuhoamaan luontoa, käyttämään sitä väärin ja luomaan jotain luonnonvastaista.

    Arkadianmäelläkin tapellaan olemattomista asioista, joihin on aina raha vahvasti kytköksistä. Esim. eläinsuojelulain uudistus ei luulisi maksavan miljardeja.

    VastaaPoista
  8. Ei sitä koiraa roikotettu sekuntiakaan parvekkeelta.

    VastaaPoista
  9. Nythän on jo tiedossa, että tapaus etenee hovioikeuteen. Toivottavasti siellä saadaan jotain järkeä touhuun, eikä koira ainakaan miehelle palaa!

    VastaaPoista