torstai 21. lokakuuta 2010

Solerosta....

Aion kirjoituksissani kertoa ystäväni hevosesta Solerosta, josta on tullut itselleni tooodella rakas ja jota koulitaan uuteen "uskoon" sekä pienestä suuresta koirastani Cocosta, joka on n. 10 kk vanha (tai nuori ;) kääpiövillakoira uros.

Nyt keskitymme siis Soleroon :) Solero muutti n. 2,5 vuotta sitten Elinan kotitalliin. Solerolla, tuttavallisemmin Solella tai Solkulla, on kirjava menneisyys, joka pitää sisällään myös niitä ikäviä puolia hevosmaailmassa. Sole on toiminut nuorena poikana ravurina ja sittemmin sillä oli treenattu ja kisattu joitain monté-lähtöjä. Nyt Solle on kuitenkin loppuelämänkodissaan ja yritämme yhteistuumin viedä sitä eteenpäin ja parantaa luottoa ihmisiin yms..

Sole asuu tällä hetkellä yksityisellä maalaistallilla muiden heppakavereidensa kanssa.. Meillä on ollut sen kanssa "hiukka" ongelmia jarrujen kanssa, kuten usein entisillä suomiputte ravureilla monesti on. Nyt saimme kuitenkin paljon paljon uusia hyviä vinkkejä sen työstöön klassisen kouluratsastuksen kurssilta, johon osallituimme viime viikonloppuna! Näinpä siis jatkamme selästä käsin pelkillä käynti harjoituksilla... Puolipidätteet yritetään saada läpi, ja kun läpimurto tapahtuu niin pikkuhiljaa aletaan työstää myös muuten selästä käsin.. Poika kun on joskus menneisyydessään saanut huonoja kokemuksia ihmisistä ja näin ollen herra kulkee välillä niin sanotusti keskisormi otsassa.

Sole on siis 15-vuotias herramies, joka on oikea sylivauva välillä :) (mahtuuko herrasmies ja sylivauva samaan lauseeseen? ) Herra on oikein miellyttävä hoitaa ja käsitellä sekä muutenkin touhuilla. Vielä kun saadaan muutamia asioita loksahtamaan kohdilleen, niin ei voisi paljon paremmin olla!

Tässäpä pieni pintaraapaisu heppakaveristani, josta tulen kertomaan tulevaisuudessa paljon paljon... Kysykää mitä mieleen tulee, yritän parhaani mukaan vastailla!

Laitetaan loppuun vielä kesäinen kuva ukkelista... :)



Share/Bookmark

1 kommentti:

  1. Kyllä herrasmies ja sylivauva mahtuvat samaan lauseeseen:) Sole on upea poika ja olisi oikein mukavaa nähdä kuvia Cocosta. Miniälläni myös on ihana heppa, olen sen mummi :)
    Terkuin Marja

    VastaaPoista