tiistai 4. lokakuuta 2011

Valjakkourheilua 3: Skidi Rokualla

http://www.youtube.com/watch?v=BFO0qQ0fwo4

Skidin elämä oli lyhyt. Näytteenä Skidin ensimmäinen valjakkohiihtokisa Rokualla viime tammikuussa. Rokualla 18kk Skidi haki vielä osaamistaan. Ensimmäisessä risteyksessä valitsi vasemman, väärän reitin, joten piti vähän jarrutella. Jotenkin tulee aina mieleen tuo kisa. Skidi juoksi aina hyvin uraa pitkin. Uskalsin ajaa pyörällä kytkettynä perässä täysiä hurjissakin maastoissa. Risteyksissä se herkästi valitsi vasemman. Uusilla reiteillä oli aina varottava haaroja vasemmalle. Onko koirissa vasen ja oikea puolisia/kätisiä? Nyt lenkillä se kääntyi viimeisen kerran vasemmalle. Pyörätie jatkui eteenpäin, mutta taas vasen haara kiinnosti jostain syystä enemmän. Vai oliko se vaan vasemman valinta? Vasemmalla oli autotie...

Rokuan kisasta alkoi minun ja Skidin Relaxant Animal tuntemus. Olin käyttänyt Relaxant Lihastenrentouttajaa aiemmin, mutta en eläinten tuotteita. Skidillä oli tammikuun alussa syvä tassuhalkeama, jota se alkoi ontua. Vaimo haki eläinkaupasta Relaxant Animal Tassuvoidetta kuivuneiden tassujen hoitoon. Käytin sitä usemman kerran päivässä, ja ontuminen loppui. Syvä anturahaava parani kahdessa viikossa. Rokualla pari viikkoa haavan synnystä oli jo meno taas ennallaan.

Skidi oli siitä hyvä koira, että se oli herkkä. Herkkä kivulle ja tunteille. Siitä oli helppo nähdä jos jotain paikkaa särki. Ampiaisen pisto teki siitä kolmijalkaisen ja melkein vei hengen... Sen tilanteen vaimo pelasti kesällä.

Skidillä ei ollut yhdeksää henkeä. Sillä oli yksi ja voitte uskoa, että se nautti siitä, juoksemalla!
Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti