keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Valjakkourheilua: MM Salcha pulkkahiihto

Kakkospäivä North Polessa
 Salchassa kisattiin tänään pulkkahiihdossa.  Merlene ja minä oltiin neljänsiä. Vesku puhdistaa pöytää ja voitti kolmannen kerran. Norjan Yngve Hole oli toinen ja Svain Ivar Moen kolmas.

Pulkkahiihdossa koira vetää pulkkaa, joka on 0,7 kertaa oma paino. Minun Merlenen pulkka oli 17,5kg. Koiran paino juuri ennen starttia oli 25.4kg ja kisan jälkeen 24.4. Pelkästään hengityshöyryssä katosi 15km matkalla 1kg!
Pikku Yuse pulkka on vielä kevyempi. Yuse painoi tänään 23,6kg. Sillä tulisi starttiin pulkan painoksi 17kg. Huomenna on superjännittävä yhdistetyn kilpailu. Yhteislähdössä koirat ovat pulkkien kanssa rivissä. Pulkalla kierretään 7,5 km kierros. Sen jälkeen tullaan vaihtoon, jossa mahdollisimman nopeasti jätetään koira pois ja hiihdetään koirahiihtoa. Koira vetää hiihtäjää venyvällä narulla. 15km jälkeen tullaan maaliin.

Yusen kanssa lähdetään täysillä haastamaan Norjan miehiä ja Veskua. Kaverien koirat on noin 10kg isompia. Pulkassa pieni koko ei haittaa. Siitä voi olla hyötyäkin. Koirahiihdossa iso ja vahva koira vetää lujempaa. Yusen etu on suunnaton sinnikkyys ja kestävyys.

Monta kisapäivää peräkkäin alkaa tuntua. Huomenna lisää juttua yhdistetystä.

Samuli

Kylmää kyytiä, -18

Merlene 2,5v ja Yuse 1,5v


Moen ajaa takaa


Share/Bookmark

2 kommenttia:

  1. Hyvä Samuli, intosi on kova ja kunto vielä kovempi tuollaiseen kisaan! T. mother

    VastaaPoista
  2. So many km's per day, and you still are able to write. Thank you! We may not comment often, but we are reading daily! Wishing you the best for these last few days! See you soon! Dan

    VastaaPoista