sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Valjakkourheilua: Kiitokset

Yuse yhdistetyssä

Viestin jälkeen pakkasimmen tavarat pikaisesti ja kävimme Nort Polessa pesulassa suihkussa. 600km ajomatka Fairbanksista Anchorageen alkoi kauniissa säässä. Vuoristo näkyi upeasti edessä . Oli lämmin, välillä pakkasta ja välillä plussan puolella. Vuoristoa lähestyttäessä tuuli alkoi voimistua ja ylhäällä solassa oli jo myrsky. Lumi pöllysi vuorten reunasta. Auto huojui, mutta neliveto Ford Explorerilla oli hyvä ajaa. Tanana riverin latvoilla oli upeita, talvella autioita lohestuskyliä. McKinley ei näkynyt enää, koska tuli pimeää.

Saavuimme Anchorageen puolilta öin. Nukuimme autossa vajaa pari tuntia. Syötin ja juotin koirat ennen. lentoa heti heräämisen jälkeen. Nyt annoin enemmän vettä kuin Helsingissä reissuun lähtiessä. Pelotti koirien, etenkin Yusen kuivuminen, kun sillä oli kaksi kovaa, hyvää kisapäivää alla. Kentällä noin tunti myöhemmin käytin koirat pissalla. Kumpikin boksi oli kusessa. Yuse oli tyhjentänyt koko rakkonsa ja boksi lainehti virtsasta. Silloin meni hermot. Onneksi Olli rauhotti minua. Sain kuivattua boksit pyyhkeellä. Tauko juotosta ei ollut liian pitkä, mutta koirat stressasi matkalle lähtöä. Lentokoneessa on juotava valtavasti. Korkealla ilma on niin kuivaa, että pitkillä lennoilla pitää juoda erityisen paljon.

Kuuden tunnin lennon jälkeen olimme Minneapolisissa. Kentällä nukuin hetken lattialla. Päätä särki, oksetti, huono olo. Yhdeksän tunnin lennon jälkeen olimme Amsterdamissa, jossa koirille oli varattu koko 10 tunnin tauon ajaksi koirahotelli. Ne saavat liiikkua siellä vapaasti, lisäksi syötetään, juotetaan ja siivotaan boksit. Koiria ei pääse itse näkemään.

Kirjoitin tätä juttua lennolla Helsinkiin. Lauantai iltana. Fairbanksista starttasimme toirstaina viideltä. Kotona olemme sunnuntaina päivällä.

Suurin kiitos kuuluu vaimolleni Terhille. Hän on innokkaasti tukenut valjakkourheiluani. Terhin kanssa on tehty suunnitelmat ja ratkaistu ongelmia. Terhi on osaava ja innokas koiraihminen. Ilman Terhin tukea matka olisi ollut mahdoton. Terhi on kotona hoitanut  lapset ja koirat ja talouden parhaan taitonsa mukaan.  Skypellä on ollut hyvä soittaa kotiin. Kiitos rakas.

Olli Kolari on ollut Alaska projektissa supermies. Hänen avullaan koirien treenaus huippu kuntoon on ollut mahdollista ja ennen kaikkea mukavaa hommaa. Reissun suunnittelussa ja organisoinnissa Olli on ollut hyvä ja tarkka. Kisapaikalla ja kisoihin valmistautuessa Olli teki kaikkensa homman onnistumiseksi. Minä olin välillä hankala, mutta yhteistyö sujui hyvin. Koirien handlaaminen viivalle on välillä vaativaa. Olli onnistui siinä loistavasti. Yuse oli joka kerta iskussa. Ja Merlene parempi kuin muiden jäljiltä. Reissussa rähjääntyy, varsinkin pitkillä lentomatkoilla. Silti Olli jaksaa olla positiivinen. Onnea Ollille oman valjakkokoiran kanssa!

Kiitos Detrialle! Kiitos Tenholle, Johannalle ja Teijalle sujuvasta yhteistyöstä. Olen harrastukseni, itseni, ammattini ja koirieni puolesta ylpeä teidän tuotteista. Huippulaatua Suomen Lapista.  Tuotteita, jotka oikeasti toimii hyvin.

Kiitos Ninnille ja HappyDogille yhteistyöstä. Ninnillä on ammatilaisen kovaa asiantuntemusta koirien ruokinnasta ja työkaluna saksalaista huippulaatuista koiranruokaa. Ninni antoi tärkeitä ohjeita matkustamiseen. Team Happy Dog  on saanut vahvistukseksi valjakkohiihdon maailmanmestari Gafselestä ja Holmenkollenilta Minna Viiden.

Kiitos seuralleni Kuopion palvelus ja seurakoira harrastajat ry:lle. KPSH positiivinen suhtautuminen kilpailureissujen tukemiseen on ollut tälläkin kaudella hyvin tärkeää.

Kiitos Kuopion eläinlääkärikeskus KEK:lle yhteistyöstä. Eläinlääkäri, ortopedi Sinikka Sarpanen on perentynyt valjakko ja urheilukoirien hoitoon. Kiitos KEK.

Somen valjakkourheilijoiden liiton matkatuki on erittäin markittävä matkan onnistumiseksi.
Kiitos Susannalle asioiden hoitamisesta poissaollessani.

Kiitos Willelle ja teachaulle! Homma jatkuu. Wilen neuvoilla on saatu Kuopioon uusia valjakkohiihtäjiä. Uusia osaajia on tulossa.

Dan, thank you!

Kiitos Fortesportille asiantuntemuksesta. Paikka, jossa on hyviä suksia ja osaamista niiden valintaan. Loistava nettikauppa. Hyvien suksien ostaminen on vaikeaa. Fortelta niitä löytyy.

Kiitos NahkaVintille ja Anulle asiantuntemuksesta ja hyvästä työstä valjaiden kanssa.

Kiitos Zerolle hyvistä valjaista. Välineet pitää olla kohillaan!

Kiitos AP:lle suksien hionnasta. Sukset luisti hyvin.

Samuli
Share/Bookmark

2 kommenttia:

  1. Kiitos, että myös minä sain tutustua Detrian Animal hajunpoistajaan. Vaikka ei sen kummempaan kuin kissojen hiekkelaatikkoon, mutta toimii! Kiitos, Samuli, kun mainostit ja lahjoitit pullon. Mahtavaa, että reissusi onnistui ja pääsit kotiin, jossa sinua niin kovasti on odotettu. Oli mahtavaa seurata kisoja blogistasi, joka päivä piti katsoa kuulumisiasi. Yritä palautua!!! mother ja father

    VastaaPoista
  2. Hienoa on ollut lukea matkakertomustasi, jokaisen niistä olen lukenut. Myös Ollin Facebookiin laittamia kuvia on ollut kiva katsella. Matkanne on mennyt hienosti ja Suomen hiihto taitaakin nykyään olla koirahiihdon varassa. Onnea jatkoon molemmille lajin parissa! :)
    Maire

    VastaaPoista