sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Valjakkourheilua: Tuloksia 2. kisapäivältä



Alaskalaiset ovat ystävällisiä. Tulevat avoimesti juttelemaan ja kyselevät kuulumisia. Ihmetystä herättää ettemme ole tulleet Alaskaan revontulien vuoksi. Alaskalaiset tekevät kunniaa koko USA puolesta hyvällä käytöksellään.

Zorro, kaikkien aikojen paras pitkän matkan koira on juossut kahdeksan vuoden aikana 25 000 mailia ja kisannut Iditarodin kahdeksan kertaa. Zorrolla on kolmesataa jälkeläistä Alaskassa.

Ruger, neljävuotias 37kg uros alaskanhusky on kisannut Iditarodin kahdesti sijoille neljä ja kuusi. Juoksee johtajana huonoissa keleissä. Suuresta koostan huolimatta Rugerilla ei koskaan ole ollut vammoja. Se tekee erittäin kovasti töitä, palautuu nopeasti ja syö kaiken mitä eteen laitetaan.

Yuse, 1,5 vuotias 25kg Saksanseisoja Akiina`s Timothy ” Skidi” ja Egil Ellis linja Tara jälkeläinen. Tekee erittäin kovasti töitä, nopea, lojaali. Ei koskaan luovuta. Selvinnyt hengissä 6/2012 kovasta tappelusta häkkikaverin kanssa. MM kisoissa kahden koiran hiihdossa neljäs sija 2013, Alaska, Fairbanks, North Pole.



Aamulla oli kylmä, -21.Terveydelle haitallisen ilman varoitus on voimassa edelleen. Syynä korkeat pienhiukkaspitoisuudet. (Lisäksi ilmeisesti kova pakkanen ja USA lainsäädäntö). Meidän mielestä ilma on loistava.

Merri piti kantaa lähtöviivalle. Jännitti taas. Sain rohkaistua sitä ennen starttia ja lähtö meni hyvin. Ensimmäiset kolme kilometriä Merri juoksi, epätasaisesti. Sitten alkoi löytyä vauhtia. Syynä lienee ollut puolimatkan lähestyminen, josta taas käännytään kohti maalia. Eipä siinä, välillä en jaksa ymmärtää koiraa, kun se kuitenkin rakastaa juoksemista ja on siinä erittäin hyvä. Merri ei väsy. Sillä on ihmeellinen peruskunto ja vauhtikestävyys käsittämätön. Sitkeuttä enemmän kuin kellään. Merri ei koskaan väsymisen takia hidasta tai lopeta menemistä. Minulla on kisan kaksi pienintä koiraa, niin toivoisi kummankin juoksevan täysillä. Yuse juoksi tyylilleen uskollisena lujaa. Maalissa kehuin Merriä. Se juoksi matkasta suurimman osan hyvin.

Tosiasia on se, että itse olen sössinyt Merrin treenit vuosi sitten, Skidin kuoleman jälkeen. Yhdessä treenissä tuli tappelu kaverin koiran kanssa. heti seuraavassa treenissä oma koira meni Merrin päälle ohitustilanteessa. Rohkeus ja herkkyys asuu samassa pienessä mielessä. Merri on rohkea, menee aina uusiin tilanteisiin avoimesti ja rohkesti. Virheitä ei kuitenkaan saa tehdä. Saksanseisojat ovat usein rodulleen tyypillisesti herkkiä. Ne muistavat jos olet sössinyt.

 Yusella on nuoresta iästä huolimatta jo hyvä vauhtikestävyys.  Aika suhteessa kärkeen parani hieman, sijoitus pysyi neljäntenä. Vesku voitti kisan ylivoimaisesti ja Marikan paransi vauhtiaan eilisestä ja hiihti Suomelle toisen MM kullan. 

Huomenna on välipäivä. Maanantaina kisat jatkuu Salchassa koirahiihdolla. 

Kisan jälkeen palautuminen alkoi hyvällä lounaalla Meksikolaisessa ravintolassa. Sen päälle vierailimme Fairbanksin yliopistolla. Kävimme palauttavalla juoksulenkilla. Suihkun jälkeen oli mukava hieroa Ralaxant muscle reliever lihaksia rentouttamaan. 

Kohta soittelen Skypellä kotiin. Ikävä jo lapsia.

Hajunpoistaja löytyi. Aine on hämmästyttävän tehokas estämään hajun kehittymistä esim. kenkiin, valjaisiin ja Yusen...matoille



Lena voitti nelosen







Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti