tiistai 5. maaliskuuta 2013

Valjakkourheilua: MM Koirahiihto Salcha


Ja sit niitä kuvia. Huomioikaa ilmeet. Varsinkin Cale Kaseyllä tuntuu olevan hauskaa!




Christina Turman. Alaskalainen osaa hiihtää!

Yvette Hoel. Kaunista, kaunista!

Lena Boysen Hillestad, kohti nelosen voittoa hymy poskella! That´s What I like to do!

Elin Björk. Taistelija. Nelosen massastartin kakkonen.

Vesa-Pekka Jurvelin. Voittajan menoa!

Samuli Nissinen. Merri & Yuse, what a speed!

Nelosen massastartti, ja lumi pölisee!

Aamulla oli kylmä, -25. Olimme kisapaikalla Salchassa lähes kolme tuntia ennen starttia. Suksien testaaminen ja voitelu vei aikaa. Paras suksipari meni hukkaan, kun pulveroinnin jälkeen osoittautui, että matalafluorinen voide luisti paremmin. Eli kakkospari muuttui parhaaksi, kun ykköspariin laitettiin kallis pulverivoide.

Startissa oli -18. Reitti kierteli Salchan koulun hiihtoladuilla. Jopa norjalaiset sanoivat reittiä raskaaksi ja mäkiseksi.

Hieno kisa. Yuse juoksi alusta lähtien hyvin. Ohituksia oli paljon. 8km kohdalla espanjalainen ei antanut yhdessä mäessä latua ja edessä oli vielä kanadalainen. Siinä Yuse kyseli mitä tehdään. Ohihan sitä piti päästä, laidan kautta. Seuraava kilometri raskainen mäkineen oli hieman mustaa kummallekin. Muuten tultiin hyvin. 

Vesku ohitti meidät puolimatkassa. Heti ohituksen jälkeen tuli uusi ohitus. Remu otti kapeimman raon mitä löytyi. Vesku joutui litistämään hartiat mahtuakseen penkan ja hiihtäjän välistä ohi. Hartiat oli kai liian leveät, kun ohitettava otti komean lennon ja veti äksän keskelle baanaa. Meillä oli täysi työ keritä väistämään kaveri. Remu on kyllä iskussa. Ylämäessä oltiin ok vauhdissa, mutta tasaisella ja alamäessä Remun vauhti oli Yuselle liikaa. 
Itteä hapotti jyrkimmissä mäissä aikalailla. Ennen ohitusongelmia norjalaisten väliaikapisteen mukaan oltiin ilmeisesti hyvin Svain Ivar Moenin vauhdissa. Viimeisellä kilometrilla sain hiukan Moenia kiinni, mutta maalissa oli rakoa Moeniin ja kolmanteen sijaan 20 sekuntia. Taas neljäntenä.  Vesku voitti toisen MM kullan. Miesten sarjassa oli 17 hiihtäjää. Viides oli espanjan mies. Kaveri on pieni ja osaa hiihtää kauniisti.  Yuselle ei hassumpi tulos kovassa seurassa. 15km, 32min raskaassa maastossa alkaa olla kovaa työtä 1,5 v junnulle. Mutta, Yuse ei luovuta koskaan.
  
Marika hiihti kolmanneksi naisten koirahiihdossa. Yvette Hoel voitti kisan ja toiseksi tuli Susannah Kelly. Hän edustaa Norjaa, mutta on syntyperäinen kanadalainen. Hän on muuttanut Norjaan Kanadasta valjakkohiihdon vuoksi!

Kieltämättä alkaa jo tuntea hiihtäneensä. Kuumaan suinkuun, iltapalalle. Lihasten hieronta Ralaxant voiteella ja sänkyyn. 

Huomenna on pulkkahiihto. Oikea taistelu tuossa maastossa. Merri. Nyt on Merrin vuoro taistella. Miesten pitkä pulkka.

Samuli
   

Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti