perjantai 1. maaliskuuta 2013

Valjakkourheilua: MM kisojen avajaiset



Tänään tehtiin suksitestit ja voitelut valmiiksi. Olli hiihti testiparit ja minä voitelin. Vauhdin korkeafluoripulveri 21 oli paras. Uraraudalla 0,3 havu paransi vielä luistoa. Huomenna Rossignolit kulkee lujaa.


Yuse ja Merri aamujuotolla

Toimin North Polen kisoissa joukkueenjohtajana. Järjestäjät varoittivat hirvistä. Ne ovat kuulemma erilaisia kuin Euroopassa. Amanda kertoi kauniisti, että hirvet alkavat olla tähän aikaan vuodesta villejä… Jos Hirvi tulee reitille kannattaa kuulemma pysähtyä ja huitoa käsillään. Missään nimessä ei saa lähteä ohittamaan hirveä. Väittivät vaarallisiksi. Mitenkähän sitä malttaa… Tovottavasti ei näy hirviä. Buzz, kilpailun johtaja ei osannut antaa parempia ohjeita hirvien varalle. Hän tuumasi, että me ammutaan hirvet ja laitetaan pakkaseen.

Ajomatkalla Anchoragesta Fairbanksiin tielle ryntäsi kaksi hirveä. Etummainen jättiläinen meni tien yli ja vasa kääntyi takaisin. Ilman äkkijarrutusta olisi mennyt päälle. Täällä tiet ovat pääsääntöisesti hyvin aurattuja, mutta aivan jäässä. Autoissa on kitkarenkaat, jollaisia ei juuri Suomessa käytetä. Lamellit ovat kovia. Meillä on neliveto Fordin maasturi V6 koneella. Pito renkaissa on ihmeellinen. Auto on kuin liimattu tien pintaan.  

Avajaiset pidettiin paikallisen hotellin tiloissa. Joukkueet marssivat sisään lippuja kantaen. Eskimot joikusivat ja löivät rumpuja. Juhlasalissa eskimot esittelivät itsensä ja useita lauluja. Jengiä oli lapsesta vaariin. Esitys oli hauska. Taiteellinen ilmaisu, kauniisti sanottuna, lienee ollut heidän esivanhemmillaan hieman parempi. Ihmiset taitavat pohjimmiltaan olla hyvin samanlaisia; yhdessä laulussa, jonka he olivat oppineet Uuden-Seelannin maoreilta kerrottiin ihmisestä, joka kaatui. Laulussa kerrottiin ja esitettiin kuinka kaatujalta meni poikki oikea jalka, vasen jalka, oikea käsi ja vasen käsi. Lopuksi kaatuja katsoi ympärilleen, ettei kukaan vaan nähnyt.

Huomiseen starttiin on luvattu pakkasta 18. Lähtönumeroni on viisi. Vesa-Pekka Jurvelin lähtee kaksi minuuttia myöhemmin. Norjalaisten lähtönumeroita en vielä tiedä.

Hauskaa tulee, se on varma. Kovaa mennään, se on vielä varmempaa. 

Samuli



Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti