torstai 28. helmikuuta 2013

Valjakkourheilua 20: Salcha






 En lakkaa ihmettelemästä paikallista metsää. Kuuset ovat kapeita suikuroita, kuin satakertaisesti suurennettu karhunsammal. Suot ja mäet kasvavat vierivieressä kapeita karvaisia kuusia. Salchassa oli järeitä usean tukin kuusia. En ole missää päin Suomea nähnyt yhtä kapeita kuusia. Syynä lienee lumiset talvet.
Alaskalla on kaksi naapurimaata Kanada ja Venäjä. Venäjästä sitä ei pääse eroon, vaikka matkustaa maailman toiselle puolelle. Alaska on yhdysvaltain pohjoisin, itäisin ja läntisin osavaltio. Alaskan peninsula on niin pitkä, niemimaa länteen, että yltää itään asti.   

Aamulla kävimme testaamassa sukset GoldStream Sportilla.

Torstaina on avajaiset Fairbanksin illassa ja kisat alkaa perjantaina North Polessa. Pakkasta on luvattu 18 ensimmäiseen starttiin.
Kävimme tänään tutustumassa Salchan reitteihin. Mäkistä, mutkaista, kuivaa nihkeää pakkaslunta, havunneulasia lumessa, yes; raskasta. Loppuosan mäissä todella testataan hyvää pulkkakoiraa.
Yusen intopissa  on aiheuttanut hieman ongelmia. Esitin Ollille ratkaisuksi sandaaleja. Ollin mielestä saappaat olisi parempi.

Tänään kävi siivooja, eilen ei päästetty…

                         Salchan reiteillä tuli vastaan radantekijä. Kaveri ajaa 18 koiran valjakolla Pohjois-Amerikan mestaruuskisoissa. Ja on ylpeä siitä.

Yuse boxitettiin. Nyt menee kaikilla paremmin. Sukat pysyy kuivana, koirat rauhallisena ja isäntä saa pitää hermonsa.

Eilen aamulla tavaroita purkaessa havaitsimme, että pulkka on hajonnut. Aisan kiinnikekoukku on katkennut lentokoneessa. Vielä ei oo löydetty korjaajaa.

Samuli




Share/Bookmark

1 kommentti:

  1. Kyllä on perheenisällä mielenkiintoista, melkein olen kateellinen. Mutta nauti, kun voit!:)

    VastaaPoista